Tot uw dienst bij brandbestrijding

Dat rekening houden met het onverwachte voor u bij iedere missie vooropstaat, weten wij als geen ander. Wanneer het aankomt op het beschermen en redden van levens, staat u elke dag opnieuw voor zware uitdagingen. Om die uitdagingen de baas te kunnen, vertrouwt u op uw expertise en de kwaliteit van uw uitrusting. Dat is de reden waarom wij er bij Dräger alles aan doen om u voor elke missie adequaat voor te bereiden en bescherming te bieden – voor iedere inzet.

Onze oplossingen voor brandweerdiensten

Klik voor verdere informatie op de blauwe vlakken.

Toepassingsgebieden

Brandbestrijding
Brandbestrijding
Bij het redden van mensenlevens is het van fundamenteel belang dat brandweermensen goed beschermd zijn en voorbereid zijn op hun taken bij het beheersen of blussen van branden.
Gevaarlijke stoffen
Gevaarlijke stoffen
Brandweermensen moeten dagelijks de gevaren en risico's die van gevaarlijke stoffen uitgaan, identificeren, beperken of elimineren. Wereldwijd vertrouwen brandbestrijders en hulpdiensten op Dräger voor hun veiligheid.
Helm-configurator
Helm-configurator
Ontdek de nieuwe HPS 7000 helm-configurator en creëer uw persoonlijke Dräger brandweerhelm.
Hetzij helmkleur, reflecterende striping of vizier – u stelt uw Dräger HPS 7000 geheel naar eigen wens samen.
Onderhoud
Onderhoud
Hoogwaardig onderhoud en verzorging van de beschermende uitrusting waarborgen de veiligheid in noodgevallen, verbeteren de efficiency en houden de uitrusting gereed voor gebruik.
Opleiding
Opleiding
Goede voorbereiding voor een inzet is van cruciaal belang. Praktijkopleidingen en gebruikersinstructies zorgen voor het juiste fundament.
Alcohol- en drugsdetectie
Alcohol- en drugsdetectie
Vele deccenia heeft Dräger ervaring opgedaan in alcohol- en drugscontroles. Dräger-oplossingen zijn gebaseerd op een non-invasieve benadering. Daardoor zijn zij zeer hygiënisch, gebruiksvriendelijk en meteen inzetbaar.
Brandweervideo's
Brandweervideo's
Maak kennis met ons Dräger Youtube-kanaal voor brandbestrijders. Hier vindt u interessante tutorials, eerlijke beoordelingen en productpresentaties.

Uitstroombeveiliging voorkomt ongelukken

Op ademluchtcilinders staat een druk van 300 bar en als de afsluiter per ongeluk geopend wordt, betekent dat orkaankracht met kans op schade. We kunnen het niet genoeg benadrukken: met een uitstroombeveiliging beperkt u de risico’s aanzienlijk.

Als tijdens het verplaatsen of door een ondoordachte beweging het handwiel van een ademluchtcilinder per ongeluk wordt opengedraaid, ontsnapt de lucht met kracht uit de fles en kan de rondvliegende cilinder flinke ravage en zelfs lichamelijk letsel veroorzaken. Een uitstroombeveiliging kan in deze riskante situatie uitkomst bieden. De EFV (Excess Flow Valve) van Dräger zorgt voor een beperking van de uitstroom. De lucht kan dus niet in één keer naar buiten gedrukt worden en zodoende zal de cilinder niet weggeslingerd worden.

Beelden vertellen soms meer dan woorden, dus we nodigen u uit de film eens te bekijken!