Oplysninger om beskyttelse af personlige oplysninger

Dräger er forpligtet til at beskytte retten til privatliv for enhver,  hvis personoplysninger behandles af Dräger. Derfor besvarer vi i denne databeskyttelsespolitik de vigtigste spørgsmål om arten, omfanget og formålet med behandlingen af dine oplysninger.

Denne politik gælder for Dräger og alle tilknyttede virksomheders websteder, der henviser til denne politik på deres websider. Den gælder ikke for Drägers websteder, tilbud og funktionaliteter, der henviser til deres egen privatlivspolitik. 

Vores udbyderidentifikation vedrørende oplysninger om den dataansvarlige ("Dräger" eller "vi"), som defineret i henhold til databeskyttelseslovgivningen (for brugere fra Den Europæiske Union: Artikel 4, stk. 7, i  databeskyttelsesforordningen). 

Uanset ovenstående er Dräger-virksomheden, der er ansvarlig for levering af varer og tjenester, den Dräger-virksomhed, som er din samarbejdspartner, hvad angår levering af varer og tjenester, som defineret i databeskyttelseslovgivningen. Oplysninger om den relevante Dräger-virksomhed kan findes i betingelserne for levering af de pågældende varer eller tjenester.

Hvem kan jeg kontakte hos Dräger, hvis jeg har spørgsmål om databeskyttelse?

Du er velkommen til at kontakte vores koncerndatabeskyttelsesansvarlige med dine spørgsmål der omhandler behandling af dine personoplysninger, og anmode om oplysninger, rettelse eller sletning via følgende e-mail: dataprivacy@draeger.com.

Med almindelig post:

Drägerwerk AG &Co. KGaA
Group Data Protection Officer
Moislinger Allee 53-55
23558 Lübeck
Tyskland

Hvilke data fra mig behandler Dräger?

Når du besøger vores websted, behandler vi personoplysninger, som din browser sender til vores server. Disse oplysninger (såkaldte logfiler) er teknisk nødvendige for at vise vores websted, og for at sikre stabilitet og sikkerhed. Logfiler registrerer følgende data:

"Logfiler registrerer følgende data:

- IP-adresse

- Dato og klokkeslæt for anmodningen

- Adresse til anmodningen (URL)

- Metainformationer, som f.eks. mængden af returnerede data og den tid, det tager, 

- Oplysninger om anmodninger og hovedlinjer som HTTP-status (f.eks. vellykket eller mislykket), den webside, som anmodningen stammer fra, brugeroplysninger med angivelse af browser, operativsystem og versioner."

Behandlingen er baseret på art. 6 (1) lit. f) i databeskyttelsesforordningen,  til beskyttelse af vores legitime interesse i en problemfri drift af vores websted.

Bruger Dräger cookies?

Vi anvender desuden såkaldte cookies og lignende teknologier, som så mange andre virksomheder, med henblik på at levere så brugervenlige tjenester som muligt.

Hvad er cookies?

Normalt slettes de midlertidige cookies efter 30 dage. Ud over vores egne cookies bruger vi også cookies fra tredjepartsleverandører (såkaldte tredjepartscookies) til statistisk registrering ved brugen af vores websted, og til evaluering med det formål, at optimere vores tilbud til dig, samt til at vise information og reklame, der er skræddersyet specifikt til dig. 

Cookie-indstillinger

De fleste browsere accepterer cookies automatisk. Du kan dog også indstille din browser således, at der ikke gemmes cookies på din slutenhed, eller at der altid vises en meddelelse, før der oprettes en ny cookie. Derudover har du mulighed for selv at bestemme, hvilke ikke "teknisk nødvendige" cookies du vil acceptere, og hvilke du ikke vil acceptere via linket Cookie-indstillinger i bunden af siden. 

Du kan til enhver tid ændre disse indstillinger, og også deaktivere allerede aktiverede cookies ved at vælge og fravælge de enkelte cookie-grupper, f.eks. "Funktionel", "Statistik" eller "Marketing", og dermed tilbagtrække et eventuelt givet samtykke. På denne måde bliver brugen af cookies gennemsigtig for dig. Vær dog opmærksom på, at deaktivering af visse cookie-grupper eller fuldstændig deaktivering af cookies kan få betydning for, at du ikke kan bruge alle funktioner på vores hjemmeside.

Retsgrundlag for brugen af cookies

Behandling af personoplysninger, der indsamles ved hjælp af cookies, og som er teknisk nødvendige for at kunne levere vores tilbud, sker på grundlag af artikel 6 (1) f) i databeskyttelsesforordningen, for at beskytte vores legitime interesse i en problemfri levering af vores tilbud på vores hjemmeside. Ellers behandler vi kun dine personoplysninger i forbindelse med cookies (især til levering af visse funktionaliteter, til analyse- og reklameformål, og i forbindelse med de nedenfor beskrevne tredjepartsleverandører), hvis du har givet os dit forudgående samtykke hertil i henhold til artikel 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen. Behandlingen sker med henblik på reklame, markedsundersøgelser og udformning af vores websted for at opfylde dine behov.

Hvilke værktøjer bruger Dräger til analyse og markedsføring?

Når du benytter vores hjemmeside, indsamles data automatisk om brugen. Disse oplysninger er vigtige for Dräger, da det er den eneste måde, vi kan finde ud af, hvilket indhold på vores hjemmesider du interesserer dig for, og hvordan vi kan forbedre vores tjenester til dig i fremtiden.

Det gør vi ved hjælp af følgende:

Dräger anvender følgende værktøjer til analyse og markedsføring:

Adobe Analytics

Dette websted bruger webanalysetjenesten Adobe Analytics til at evaluere brugernes adgang til dette websted. Til analysen gemmes der cookies på din terminalenhed, og der indsamles oplysninger om den, som også gemmes på servere hos vores webdatabehandler Adobe Systems Software Ireland Limited, beliggende på 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park 0000 Dublin 24, Irland ("Adobe").

De oplysninger, der er gemt på Adobes servere, kan ikke direkte knyttes til en bestemt person, da Adobe Analytics anvender  indstillingerne "Før Geo-Lookup": Replace visitor's last IP octet with 0" og "Obfuscate IP-Removed". Indstillingen "Before Geo-Lookup: Replace visitor's last IP octet with 0" sikrer, at IP-adressen anonymiseres ved at erstatte den sidste tegn i IP-adressen med nul før denne såkaldte geolokalisering. Brugerens omtrentlige placering tilføjes til sporingspakken, som stadig indeholder den fulde IP-adresse med henblik på statistisk analyse. Inden sporingspakken gemmes, erstattes IP-adressen derefter med en enkelt fast IP-adresse - dette kaldes en generisk IP-adresse - hvis indstillingen "Obfuscate IP -Removed" er konfigureret. Dette betyder, at IP-adressen ikke længere er med i en gemt post.

Vi bruger kun Adobe Analytics i forbindelse med dine personoplysninger, hvis du på forhånd har givet os dit samtykke. Dit samtykke er også retsgrundlaget for brugen af Adobe Analytics i henhold til art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen. Du kan selv bestemme over indstillingen af cookies som beskrevet ovenfor i dine Cookie-indstillinger på vores hjemmeside og deaktivere allerede aktiverede cookies fra Adobe Analytics ved at fravælge cookie-gruppen "Statistik" og dermed tilbagetrække dit samtykke. Derudover kan du også deaktivere indstillingen af cookies helt i dine browserindstillinger. Dine personoplysninger, der indsamles i forbindelse med Adobe, slettes eller anonymiseres efter 24 måneder.

HubSpot

Til vores digitale markedsføringsaktiviteter bruger vi HubSpot, en integreret softwareløsning fra HubSpot, Inc, 25 First Street, Cambridge, MA 02141 USA eller HubSpot European Office, Ground Floor, Two Dockland Central, Guild Street, Dublin 1, Irland ("HupSpot"), som giver os mulighed for at dække en lang række aspekter, herunder:

Derudover bruger vi HubSpot's sporingsværktøj til vores digitale markedsføringsaktiviteter på vores hjemmeside med dit samtykke. HubSpot bruger cookies for at muliggøre en analyse af din brug af vores hjemmeside. HubSpot evaluerer de indsamlede oplysninger (f.eks. IP-adresse, tidsstempel, geografisk placering, browsertype, besøgets varighed og de besøgte sider) på vores vegne, så vi kan udarbejde rapporter om besøget og de besøgte sider. Oplysninger, der indsamles af HubSpot, og indholdet af vores websted gemmes på servere hos HubSpot's tjenesteudbydere. Retsgrundlaget for behandlingen er dit samtykke i henhold til art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen, som du til enhver tid kan tilbagetrække ved at fravælge cookie-gruppen "Statistik" med virkning for fremtiden. Cookies og personoplysninger der indsamles i forbindelse med HubSpot-trackingværktøjet, slettes eller anonymiseres senest efter 13 måneder. I det omfang dataene i enkelte tilfælde overføres til HubSpot Inc. sker dette på grundlag af EU's modelklausuler i henhold til art. 46 (2) lit. d) i databeskyttelsesforordningen.

Du kan finde flere oplysninger om beskyttelse af personlige oplysninger i HubSpot's politik om databeskyttelse på https://legal.hubspot.com/de/privacy-policy, Cookiepolitik på https://legal.hubspot.com/de/cookie-policy og HubSpot's informationssider på https://knowledge.hubspot.com/de/reports/what-cookies-does-hubspot-set-in-a-visitor-s-browser#cookies-from-third-party-systems.

Google-annoncer

Vi bruger også onlineannonceringsprogrammet Google Ads fra Google LLC, Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA ("Google Ads") og konverteringssporing til at måle effektiviteten af individuelle annoncer, tilbud og funktioner. Til dette formål bliver der sat en cookie på din terminalenhed, så snart du klikker på en Google-annonce. Denne cookie bruges ikke til personlig identifikation, men har til formål at fastslå, om du vender tilbage til hjemmesiden med det specifikke tilbud i løbet af cookiens gyldighedsperiode på 30 dage.

Hver Google Ads-kunde modtager generelt en anden cookie. Cookies kan derfor ikke spores via Google Ads-kunders websted. De oplysninger, der opnås ved hjælp af konverteringscookien, bruges til at udarbejde konverteringsstatistik for Google Ads-kunder, der har tilmeldt sig konverteringssporing. Vi får kendskab til det samlede antal brugere, der har klikket på en annonce og er blevet omdirigeret til et websted, der er mærket med et konverteringssporingstag. De oplysninger, der indsamles på denne måde, overføres generelt kun i anonymiseret form til Googles servere i USA og gemmes der. 

Vi bruger kun Google Ads i forbindelse med dine personoplysninger, hvis du forinden har givet os dit udtrykkelige samtykke, hvilket er retsgrundlaget for brugen af Google AdWords i henhold til art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen. Du kan selv bestemme over indstillingen af cookies som beskrevet ovenfor i dine cookie-indstillinger på vores hjemmeside og deaktivere tidligere aktiverede cookies ved at fravælge cookie-gruppen "Marketing" og dermed tilbagetrække dit samtykke. Derudover kan du deaktivere indstillingen af cookies helt og holdent i indstillingerne i din browser. Dine personoplysninger, der indsamles i forbindelse med Google Ads, slettes eller anonymiseres efter 1 måned (i forbindelse med IP-adressen) eller 3 måneder (i forbindelse med cookieoplysninger).

Google Analytics (med anonymisering)

Dette websted bruger Google Analytics, en webanalysetjeneste, der leveres af Google LLC, Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA ("Google Analytics"). Vi bruger Google Analytics til at analysere og regelmæssigt forbedre brugen af vores websted. De indsamlede statistikker giver os mulighed for at forbedre vores tilbud og gøre det mere interessant for dig som bruger. Google Analytics anvender metoder som f.eks. cookies, der muliggør en analyse af din brug af webstedet. De oplysninger, der genereres om din brug af dette websted, overføres normalt til en Google-server i USA og gemmes der. Ved at aktivere IP-anonymisering på dette websted forkortes IP-adressen før overførsel inden for EU's medlemsstater eller i andre kontraherende stater til aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Kun i undtagelsestilfælde vil den fulde IP-adresse blive overført til en Google-server i USA og forkortet der. På vores vegne vil Google bruge de indsamlede oplysninger til at evaluere din brug af webstedet, udarbejde rapporter om webstedsaktivitet, og levere andre tjenester vedrørende webstedsaktivitet til os. Den anonymiserede IP-adresse, der overføres af din browser som en del af Google Analytics, vil ikke blive sammenlagt med andre oplysninger, som Google har.

Vi bruger kun Google Analytics i forbindelse med dine personoplysninger, hvis du på forhånd har givet os dit udtrykkelige samtykke. Dit samtykke er også retsgrundlaget for brugen af Google Analytics i henhold til art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen. Du kan selv bestemme over indstillingen af cookies som beskrevet ovenfor i dine cookie-indstillinger på vores websted, og især deaktivere tidligere aktiverede cookies ved at fravælge cookie-gruppen "Marketing" og dermed tilbagetrække dit samtykke. Derudover kan du også deaktivere indstillingen af cookies helt og holdent i indstillingerne i din browser. Dine personoplysninger, der er indsamlet i forbindelse med Google Analytics, slettes eller anonymiseres efter 14 måneder.

Derudover kan du finde yderligere oplysninger om indstilling- og indsigelsesmuligheder, samt om databeskyttelse hos Google som helhed i Googles generelle databeskyttelseserklæring på https://policies.google.com/privacy.

Facebook Pixel, Facebook Custom Audiences og Facebook-Conversion

På vores websteder anvender vi den såkaldte "Facebook Pixel" fra Facebook, som drives af Facebook Inc. 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, eller Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Ved hjælp af Facebook-pixelen kan Facebook træffe beslutning om besøgende på vores hjemmesider, som målgruppe for visning af annoncer (såkaldte "Facebook-annoncer"). Derfor bruger vi Facebook-pixel til kun at vise Facebook-annoncer, som vi har placeret, til de Facebook-brugere, der også har en interesse i vores websteder eller som har visse karakteristika (f.eks. interesser i bestemte emner eller produkter, der er bestemt på grundlag af de besøgte websteder), som vi overfører til Facebook (såkaldte "Custom Audiences"). Ved hjælp af Facebook-pixelen ønsker vi også at sikre, at vores Facebook-annoncer svarer til brugernes potentielle interesse, og ikke har en chikanerende virkning. Ved hjælp af Facebook-pixelen kan vi yderligere spore effektiviteten af Facebook-annoncerne til statistiske og markedsundersøgelsesmæssige formål ved at se, om brugerne blev omdirigeret til vores websted efter at have klikket på en Facebook-annonce (såkaldt "konvertering").

Vi bruger kun Facebook-pixelen, hvis du på forhånd har givet os dit udtrykkelige samtykke. Dit samtykke er også retsgrundlaget for brugen af Facebook-pixelen i henhold til art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen. Du kan selv bestemme over indstillingen af cookies som beskrevet ovenfor i dine cookie-indstillinger på vores hjemmeside, og især deaktivere tidligere aktiverede cookies ved at fravælge cookie-gruppen "Marketing" og dermed tilbagetrække dit samtykke. Derudover kan du også deaktivere indstillingen af cookies helt og holdent i dine browserindstillinger. Dine personoplysninger, der er indsamlet i forbindelse med Facebook Pixel, slettes eller anonymiseres efter 14 måneder.

Behandlingen af oplysninger og generel information om Facebooks visning af Facebook-annoncer fra Facebook sker inden for rammerne af Facebooks datapolitik https://www.facebook.com/policy.php. Specifikke oplysninger og detaljer om Facebook-pixel og hvordan den fungerer kan findes i Facebooks hjælpeområde.

LinkedIn (indsigt-tag)

Desuden bruger vi den såkaldte konverteringssporing med LinkedIn Insights Tag, et værktøj fra LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland, på vores websted. Til dette formål er LinkedIn Insight Tag integreret på vores sider, og LinkedIn sætter en cookie på din slutenhed af LinkedIn. Dette informerer LinkedIn om, at du har besøgt vores websider, hvorved din IP-adresse også indsamles. Desuden gemmes tidsstempler og begivenheder som f.eks. sidevisninger. Dette gør det muligt for os at foretage en statistisk evaluering af brugen af vores websted med henblik på løbende at optimere den. Vi får f.eks.  viden, gennem hvilken LinkedIn-annonce eller interaktion på LinkedIn du er kommet til vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at styre visningen af vores reklamer.

Vi bruger kun insights-tags, hvis du på forhånd har givet os dit udtrykkelige samtykke. Dit samtykke er også retsgrundlaget for brugen i henhold til art. 6 (1) lit. a) i databeskyttelsesforordningen. Du kan selv bestemme over indstillingen af cookies som beskrevet ovenfor i dine cookie-indstillinger på vores hjemmeside og især deaktivere tidligere aktiverede cookies ved at fravælge cookie-gruppen "Marketing" og dermed tilbagetrække dit samtykke. Derudover kan du også deaktivere indstillingen af cookies helt og holdent i dine browserindstillinger. Dine personoplysninger, der er indsamlet i forbindelse med LinkedIn Insights-tag, slettes eller anonymiseres efter 90 dage.

Du kan få mere information om konverteringssporing på https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/a420536/linkedin-conversion-trackingubersicht. Bemærk venligst, at oplysningerne kan blive gemt og behandlet af LinkedIn, således at en forbindelse til den pågældende brugerprofil er mulig, og LinkedIn kan bruge oplysningerne til egne reklameformål. For yderligere information henvises til LinkedIns privatlivspolitik på https://de.linkedin.com/legal/privacy-policy?. Du kan forhindre LinkedIns analyse af din brugeradfærd, samt visning af interessebaserede anbefalinger via https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

Hvad bruger Dräger mine data til?

Vi indsamler og behandler kun data til på forhånd fastsatte formål, som kan være foranlediget af tekniske krav, kontraktlige bestemmelser eller udtrykkelige brugeranmodninger. Vi bruger desuden kun dine data, hvis du har givet os din tilladelse til det på forhånd. Nogle af vores onlinetjenester, fx vores ansøgerportal, er kun tilgængelige for registrerede brugere, der er logget på. Denne registrering bruges til at administrere dine muligheder for at få adgang til og bruge de pågældende funktioner. De personoplysninger, der indsamles og opbevares, beder vi om, når du logger på den pågældende onlinetjeneste.

Du kan finde flere oplysninger nedenfor eller læse brugsvilkårene for de pågældende onlinetjenester, hvad angår opbevaringen, behandlingen og formålet med indsamlingen af dine data.

Dräger indsamler dine data til følgende formål

Administration af ansøgere

Følgende afsnit vedrører behandlingen af dine ansøgningsdata på vores hjemmeside om karrieremuligheder.

Er du interesseret i at blive registreret som ansøger på Drägers hjemmeside om karrieremuligheder? Så skal du først oprette en brugerkonto. En brugerkonto indeholder mindst følgende oplysninger:

  • Fornavn
  • Efternavn
  • E-mailadresse og telefonnummer
  • Brugernavn
  • Adgangskode.

Vi er pålagt at registrere oplysninger om din brugerkonto.

Vi opbevarer disse oplysninger i seks måneder, hvorefter du igen vil blive bedt om at give dit samtykke til databehandlingen. Din konto vil derpå blive opretholdt i yderligere seks måneder, efter at du har givet dit samtykke. Hvis opbevaringsperioden for din konto er ved at udløbe, og du stadig er i gang med at ansøge om en stilling hos Dräger, forlænges perioden, indtil din ansøgningsproces er afsluttet.

Ansøgningsdata

Vi gemmer de oplysninger, du giver os gennem vores hjemmeside om karrieremuligheder i forbindelse med din ansøgning, samt dit navn i op til tre måneder efter, at ansøgningsprocessen er afsluttet. Derefter vil resultaterne kun blive gemt i anonymiseret form med henblik på statistisk evaluering. Det er ikke muligt at drage nogen konklusioner om dig som person baseret på disse statistiske data.

Identifikation af afviste ansøgere

Fik du afslag på din ansøgning om at få ansættelse hos Dräger? I så fald gemmer vi et datasæt for at identificere dig i tilfælde af, at du igen ansøger om samme stilling hos Dräger. Dette datasæt indeholder imidlertid ikke alle dine faglige kvalifikationer.

Identifikationsdatasættet indeholder følgende information:

  • Efternavn
  • Fornavn
  • Fødselsdato
  • E-mailadresse
  • Ansøgernummer.

Identifikationsdatasættet slettes permanent senest tre måneder efter ansøgningsprocessens afslutning.

Ansøgning til flere virksomheder i koncernen samtidigt 

Har du ansøgt om flere stillinger i Dräger-koncernen samtidigt? I så fald vil de pågældende HR-afdelinger, hvortil du har indsendt din ansøgning direkte, muligvis blive informeret om, at du har indgivet flere ansøgninger på én gang.

Tilgængelighed af ansøgeroplysninger

Har du ansøgt om en specifik stilling (direkte ansøgning)? I så fald er dine data tilgængelige for den afdeling, der har slået stillingen op, samt den relevante HR-afdeling.

Talentpulje

Med dit samtykke inkluderer vi dine ansøgningsdata i en talentpulje i seks måneder. I denne talentpulje opbevarer vi dine kontaktoplysninger og ansøgningsdata, så vi kan finde mulige egnede kandidater til ledige stillinger. Derfor kontakter vi dig muligvis.

Sikkerhed ved håndtering af personoplysninger

Dine data vil automatisk blive krypteret under overførslen. De foranstaltninger, vi træffer for at sikre dine data, sker altid i overensstemmelse med den seneste teknologi.

Online-test for praktikanter (Tyskland)

I løbet af vores ansøgningsproces for praktikanter behandler Dräger følgende personoplysninger fra dig som ansøger i forbindelse med en onlinetest for at vurdere, om du er egnet:

  • Primære personoplysninger (fx for- og efternavn, adresse og fødselsdato)
  • Kommunikationsdata (fx e-mailadresse og telefonnummer)
  • Data om strukturelle og kognitive evner baseret på besvarelser i onlinetesten.

"Disse data slettes efter afslutningen af ansøgningsprocessen. De ovennævnte tidsfrister for sletning af data gælder dog også for ansøgerens brugerkonto.

Retsgrundlaget for behandlingen af disse data er følgende samtykkeerklæring fra dig i henhold til artikel 6, stk. 1, litra a), i GDPR:"

Behandling af personoplysninger: Ja, jeg accepterer, at Dräger behandler mine personoplysninger med henblik på behandling af min ansøgning i overensstemmelse med erklæringen om databeskyttelse.

E-mail markedsføring

Har du tilmeldt dig til et af vores nyhedsbreve eller angivet, at du er interesseret i oplysninger fra Dräger i en anden sammenhæng (fx i forbindelse med, at du har udfyldt en kontaktformular)? I så fald kan vi så bruge din e-mailadresse til at sende dig oplysninger (fx invitationer til arrangementer, webinarer eller produktoplysninger) på baggrund af dine interesser. Du kan når som helst gøre indsigelse imod, at dine personoplysninger anvendes, hvis du ikke længere er interesseret i vores oplysninger. Dette gør du ved blot at klikke på linket "Annuller" i det pågældende nyhedsbrev.

Retsgrundlaget for behandlingen af disse oplysninger er erklæring om samtykke, som du har givet i henhold til artikel 6, stk. 1, litra a), i databeskyttelsesforordningen.

Kontakt med dig

Har du brugt en af vores kontaktformularer til at bede om oplysninger om produkter og tjenester fra Dräger? Generelt set anvender vi de data, som du angiver i formularen, til at behandle din anmodning. Du kan også give os dit særskilte samtykke, inden du sender din kontaktanmodning, hvis du også er interesseret i yderligere oplysninger, fx invitationer til arrangementer, webinarer eller produktinformation.

Retsgrundlaget for behandlingen af disse oplysninger er din samtykkeerklæring i henhold til artikel 6, stk. 1, litra b), i databeskyttelsesforordningen.

Levering af varer eller tjenesteydelser

Når du bestiller varer eller tjenester fra Dräger, anvender vi de personoplysninger, du giver os, til at behandle din bestilling eller levere de bestilte varer. Vi kan også bruge de personoplysninger, du har givet os, til at udføre nødvendige handlinger, før vi indgår en kontrakt, besvarer relaterede spørgsmål, fremsender fragt- og faktureringsoplysninger og behandler eller yder kundefeedback og support.

Retsgrundlaget for behandlingen af disse oplysninger er opfyldelsen af en kontrakt eller den planlagte indgåelse af en kontrakt i henhold til artikel 6, stk. 1, litra b), i databeskyttelsesforordningen.

Med henblik på den tekniske behandling af dine personoplysninger anvender Dräger eksterne serviceudbydere og kontraktmæssige udbydere til levering af varer eller tjenester. Dette omfatter fx udbydere af eLearning-platforme og webbutikker. Du kan få flere oplysninger i de gældende brugsvilkår eller generelle vilkår og betingelser.

Afhængig af hvilken udbyder af betalingstjenester du vælger i bestillingsprocessen, videreformidler vi de betalingsoplysninger, der indsamles til dette formål, til de udbydere af betalingstjenester, som er engageret af os, eller til den valgte betalingstjeneste i forbindelse med behandling af betalinger. I nogle tilfælde kan de valgte udbydere af betalingstjenester også selv indsamle data fra dig, hvis du åbner en konto hos dem. I så fald skal du logge på kontoen hos den pågældende udbyder af betalingstjenesten med dine legitimationsoplysninger under bestillingsprocessen. I denne henseende gælder erklæringen om databeskyttelse hos den respektive udbyder af betalingstjenesten.

Kundetilfredshedsundersøgelser

Har du for nylig købt et Dräger-produkt, indsendt en reparation, eller anmodet om en service? Vi er meget interesserede i at finde ud af, om du er tilfreds med den service, vi leverer, og om vi kan gøre noget anderledes i fremtiden. Vi bruger derfor de kontaktdata, der er videregivet i denne forbindelse, til at kontakte en gruppe kunder, der er udvalgt tilfældigt, efter at vi har interageret med dem. Dräger kan nogle gange anvende eksterne serviceudbydere, som har tilsvarende aftaler om databeskyttelse, til at kontakte kunder.

Retsgrundlaget for behandlingen af disse oplysninger er vores legitime interesse i henhold til artikel 6, stk. 1, litra f) i databeskyttelsesforordningen. Vores legitime interesse er afledt af følgende formål med dataindsamlingen: Bestemmelse af aktuelle Dräger-kunders tilfredshed efter køb eller reparation af et Dräger-produkt. Da du allerede er kunde hos Dräger på dette tidspunkt, antager vi, at du ikke har noget imod, at vi kontakter dig med henblik på at finde ud af, om du er tilfreds med os.

Optimering af hjemmesiden

Vi tilstræber løbende at forbedre vores hjemmeside for dig. Det gør vi ved at benytte forskellige webanalyseværktøjer, der giver os svar på specifikke spørgsmål, fx: Hvilke af vores sider har du besøgt? Hvilke links har du klikket på? Du kan finde en liste over disse værktøjer under "Hvilke værktøjer bruger Dräger til analyse og markedsføring?"

Retsgrundlaget for behandlingen af disse oplysninger er artikel 6 (1) f) i databeskyttelsesforordningen. Vores legitime interesse er afledt af følgende formål med dataindsamlingen: At sikre en uproblematisk forbindelse, sørge for en brugervenlig oplevelse af vores hjemmeside og/eller ansøgningsproces og analysere systemets sikkerhed og stabilitet.

Deler Dräger mine data med andre?

Dräger forbeholder sig ret til at dele de data, du sender til os, med vores datterselskaber og specialbutikker (forhandlere) på verdensplan. Vi deler imidlertid kun dataene, hvis det er nødvendigt for at kunne behandle dine data til det tiltænkte formål.

Dräger bruger af og til eksterne serviceudbydere til den tekniske behandling af dine data. Vi kan overføre og behandle dine data uden for det land, hvor du bor, eller i et af de lande, hvor Dräger, dets datterselskaber, specialbutikker (forhandlere) eller serviceudbydere og leverandører driver virksomhed. Disse kan befinde sig uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Der er sørget for kontraktlige forpligtelser i forhold til overholdelse af bestemmelserne i databeskyttelsesloven internt i virksomheden og i vores aftaler med vores specialbutikker (forhandlere), serviceudbydere og leverandører.

Overføres data til lande uden for EU eller EØS?

I princippet finder vores behandling af personoplysninger udelukkende sted inden for EU eller Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

I enkelte tilfælde kan det dog være nødvendigt for os at overføre oplysninger til modtagere i såkaldte "tredjelande". "Tredjelande" er lande uden for Den Europæiske Union eller aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, hvor det ikke uden videre kan antages, at databeskyttelsesniveauet er sammenligneligt med niveauet i Den Europæiske Union. Hvis de overførte oplysninger også omfatter personoplysninger, sikrer vi os inden overførslen, at det krævede passende databeskyttelsesniveau er sikret i det pågældende tredjeland eller hos modtageren i tredjelandet. Dette kan især være et resultat af en såkaldt "beslutning om tilstrækkelighed" fra Europa-Kommissionen, som fastsætter et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau for et bestemt tredjeland som helhed. Alternativt kan vi også basere dataoverførslen på de såkaldte EU-standardkontraktbestemmelser, der er aftalt med en modtager, eller på en samtykkeerklæring fra dig i overensstemmelse hermed.

Efter anmodning, giver vi dig gerne yderligere oplysninger om de passende og tilstrækkelige garantier til overholdelse af et passende databeskyttelsesniveau. Du kan finde flere oplysninger om de såkaldte EU-standardkontraktklausuler på https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en og oplysninger om afgørelserne om tilstrækkelighed på https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

Hvor længe opbevares personoplysninger?

I princippet opbevarer vi personoplysninger, så længe det er nødvendigt til formålet med behandlingen, eller vi har en legitim interesse i denne opbevaring, og dine interesser ved ikke at fortsætte opbevaringen eller behandlingen, ikke vejer tungere end dine interesser. Det betyder, at vi generelt kun gemmer dine oplysninger, så længe det er nødvendigt for at kunne levere vores websted og de tilhørende tjenester, eller vi er lovmæssigt forpligtet til at gemme disse oplysninger. Vi sletter også personoplysninger uden nogen handling fra den pågældende registrerede persons side, så snart de ikke længere er nødvendige for behandlingsformålet, eller opbevaringen på anden måde er juridisk utilladelig.

Som hovedregel

- slettes eller anonymiseres oplysningerne efter det tidsrum, der er angivet ovenfor for den respektive databehandling eller webstedfunktion, som er beskrevet nærmere;

- de oplysninger, der behandles i forbindelse med et forretningsforhold (især i forbindelse med produkter, der er bestilt hos os), slettes efter udløbet af de lovbestemte opbevaringsperioder, og

- de data, der behandles i forbindelse med kundekontoen, slettes ved sletning af den respektive kundekonto, medmindre yderligere opbevaring er nødvendig for at overholde lovbestemte eller kontraktmæssige opbevaringsperioder i forbindelse med det respektive forretningsforhold.

De personoplysninger, som vi er nødt til at opbevare for at opfylde opbevaringsforpligtelser, vil blive opbevaret indtil udløbet af den respektive opbevaringsforpligtelse. I det omfang vi opbevarer personoplysninger udelukkende til opfyldelse af opbevaringsforpligtelser, er behandlingen i denne henseende generelt begrænset, således at der kun kan gives adgang til oplysningerne, hvis dette er nødvendigt med hensyn til formålet med opbevaringsforpligtelsen.

Hvilke plug-ins og sociale mediekanaler bruger Dräger?

Udover hjemmesiden er Dräger også aktiv på sociale netværk og platforme. Det er sådan, vi kommunikerer med vores aktive kunder, interesserede parter og onlinebesøgende (brugere). Brugerdata kan også behandles uden for EU. Dette kan indebære risici for brugere på grund af større vanskeligheder forbundet med håndhævelse af deres rettigheder. Brugerdata behandles ofte i forbindelse med markedsundersøgelser og annoncer og kan anvendes til at oprette brugerprofiler baseret på brugeradfærd og interesser. På baggrund af disse brugerprofiler kan annoncer anbringes i og uden for de platforme, der er målrettet brugernes interesser. I brugerprofiler opbevares data også uafhængig af, hvilke enheder brugere anvender.

Behandlingen af brugernes personoplysninger, f.eks. i forbindelse med kommunikation på sociale medier, er baseret på vores legitime interesser til effektiv information til brugerne og kommunikation med brugerne i henhold til art. 6 (1) f) i databeskyttelsesforordningen.  Hvis indhold fra de respektive udbydere af platformene integreres på vores hjemmesider, er retsgrundlaget for behandlingen art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen. Du bedes orientere dig om den videre præsentation af den respektive behandling og indsigelsesmulighederne, og gøre dig bekendt med oplysningerne om udbyderne der er linket til nedenfor.

Instagram

Vi anvender et feed fra tjenesten Instagram på vores websted. Instagram er en audiovisuel social medieplatform, der giver brugerne mulighed for at dele billeder og videoer og videredistribuere disse oplysninger på andre sociale netværk ("Instagram"). Driftsselskabet, der varetager Instagram-tjenesten for brugere i EØS, er Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland.

Instagram-feedet er integreret på vores websted via en iFrame, hvilket sikrer, at vi kan vise dig vores Instagram-indhold (fx billeder og videoer) på vores websted. Feedet er som standard deaktiveret (nedtonet). Kun hvis du klikker på knappen "I agree" (jeg accepterer), sender din browser en forespørgsel til Instagram-medieserveren, som også indsender din IP-adresse, således at iFrame-elementet med vores Instagram-indhold kan vises for dig. Dette er en teknisk nødvendighed med henblik på transmission.

Retsgrundlaget herfor er art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen

Vores websteder indeholder også links til vores Instagram-konto, så du kan følge os på Instagram. Yderligere oplysninger om databeskyttelse og dine rettigheder og indstillingsmuligheder i den forbindelse findes i Instagrams privatlivspolitik på https://help.instagram.com/155833707900388/.

YouTube

Vi har integreret en række videoer fra YouTubes videotjeneste tilhørende YouTube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA, et datterselskab til Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA, på vores websted, hvorved videotjenesterne leveres i EØS og i Schweiz af European Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland ("YouTube").

Vi anvender udelukkende de integrerede YouTube-videoer i den såkaldte udvidede tilstand for databeskyttelse. Det betyder, at YouTube ikke gemmer cookies på brugere, der kun besøger webstedet med den integrerede YouTube-video og som ikke klikker på videoen for at starte afspilning af YouTube-videoen. Hvis du klikker på den integrerede YouTube-videoafspiller på vores websted, kan YouTube gemme cookies på din slutenhed og modtage personoplysninger fra dig. Hvis du er logget ind på YouTube på samme tid, kan YouTube knytte alle indsamlede data til din YouTube-konto.

Hvis du ikke ønsker dette, bedes du undlade at anvende funktionen eller starte YouTube-videoer. Behandlingen af personoplysninger, der indsamles i forbindelse med brugen af YouTube, er baseret på art. 6 (1) a) i databeskyttelsesforordningen,  på grundlag af den samtykkeerklæring du har givet til at afspille den pågældende video. Du kan til hver en tid trække dit samtykke trækkes tilbage.

Du kan finde flere oplysninger om YouTube på https://www.youtube.com/yt/about/de/. Oplysninger om databehandling og databeskyttelsesmeddelelser fra YouTube kan findes i Googles generelle erklæring om databeskyttelse på https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de.

Slideshare

Vi bruger også Slideshare på visse individuelle Dräger-hjemmesider til at vise vores egne præsentationer. Slideshare er en tjeneste, der drives af LinkedIn til at udveksle information såsom præsentationer. Personlige data om dig sendes til slideshare.com, Google Analytics og comScore, lige så snart du starter en af vores præsentationer. For at give dig beskyttelse har vi derfor integreret Slideshare med en dobbeltklik-løsning, som kræver, at du giver dit udtrykkelige samtykke, før du bruger Slideshare. Desuden oprettes der en cookie i din browser, og dine data overføres til USA og lagres der. Dräger har ingen kontrol over denne proces, og Dräger har ikke kendskab til dataindsamlingens omfang, formålet eller hvor længe disse tjenester opbevarer data. comScore bruger dine data til at skabe brugerprofiler til markedsføringsformål, markedsundersøgelser og behovsbaseret hjemmesidedesign for at levere behovsbaseret reklame. Du bedes kontakte comScore direkte, hvis du ønsker at udøve din ret til at gøre indsigelse imod denne brug.

For oplysninger om LinkedIns og comScores indsamling af data (formål, omfang, videre behandling og brug) samt dine rettigheder i denne henseende og indstillinger for at beskytte dit privatliv henvises der til følgende databeskyttelsespolitikker:

LinkedIn: LinkedIn Irland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland, https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

comScore: comScore, 11950 Democracy Drive, Suite 600, Reston, VA 20190, USA, https://www.comscore.com/About_comScore/Privacy_Policy.

Ret til indsigt, art. 15 i databeskyttelsesforordningen

Du har ret til at modtage oplysninger fra os om, hvorvidt og hvilke oplysninger vi behandler om dig. Dette omfatter bl.a. oplysninger om, hvor længe og til hvilket formål vi behandler oplysninger, hvor de kommer fra, og til hvilke modtagere eller kategorier af modtagere vi videregiver oplysninger. Desuden kan vi udlevere dig en kopi af disse oplysninger.

Ret til berigtigelse, art. 16 i databeskyttelsesforordningen

Som registreret har du ret til at anmode om berigtigelse af dine personoplysninger, som ikke er korrekte, uden forsinkelse. Desuden kan du anmode om, at vi supplerer dine ufuldstændige personoplysninger. Hvis loven kræver det, vil vi også informere tredjeparter om denne rettelse, hvis vi har videregivet dine oplysninger til tredjeparter.

Ret til sletning (såkaldt "ret til at blive glemt"), art. 17 i databeskyttelsesforordningen

Som registreret har du ret til at anmode om, at vi straks sletter dine personoplysninger, hvis en af følgende grunde gør sig gældende:

"Dine oplysninger er ikke længere nødvendige til at opfylde de formål, hvortil de blev indsamlet eller på anden måde behandlet, eller formålet er opnået;

- Du tilbagetrækker dit samtykke, og der er ikke noget andet retsgrundlag for behandlingen;

- Du gør indsigelse mod behandlingen, og der foreligger ikke legitime grunde til behandlingen, som går forud for indsigelse; i tilfælde af anvendelse af personoplysninger til direkte markedsføring er det tilstrækkeligt, at du alene gør indsigelse mod behandlingen;

- dine personoplysninger er blevet behandlet ulovligt;

- sletning af dine personoplysninger er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse i henhold til EU-retten eller medlemsstaternes lovgivning, som vi er underlagt."

Bemærk venligst, at din ret til sletning kan være begrænset af lovbestemmelser. Disse omfatter især de begrænsninger, der er anført i artikel 17 i databeskyttelsesforordningen.

Ret til begrænsning af behandling (blokering), art. 18 i databeskyttelsesforordningen

Som registreret har du også ret til at anmode os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger, hvis en af følgende betingelser er opfyldt:

"du bestrider rigtigheden af dine personoplysninger i en periode der er tilstrækkelig lang til at give os mulighed for at kontrollere rigtigheden af personoplysningerne.

- behandlingen er ulovlig, og du gør indsigelse mod sletning af personoplysningerne og anmoder i stedet om begrænsning af brugen af dine personoplysninger;

- vi har ikke længere brug for dine personoplysninger til formålet med behandlingen, men de er nødvendige for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller

- Du har gjort indsigelse mod behandlingen, i perioden mens det kontrolleres,  om vores legitime interesser går forud for dine."

Hvis du har opnået en begrænsning af behandlingen i overensstemmelse med ovenstående liste, vil vi informere dig, inden begrænsningen ophæves.

Ret til tilbagetrækning af samtykke, art. 7 (3) i databeskyttelsesforordningen

Du kan til enhver tid trække dit  samtykke tilbage, som du har givet os, med fremadrettet virkning. Denne tilbagetrækning kan ske i form af en uformel meddelelse til ovenstående kontaktinformation eller via de tekniske midler, som vi stiller til rådighed til dette formål. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, berøres  lovligheden ikke af den behandling, der er baseret på samtykke inden tilbagetrækningen.

Ret til dataportabilitet, art. 20 i databeskyttelsesforordningen

Som registreret har du ret til at modtage personoplysninger om dig selv, som du har givet os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, og overføre disse oplysninger til andre. Nærmere oplysninger og begrænsninger findes i art. 20 i databeskyttelsesforordningen. Udøvelsen af denne ret berører ikke din ret til sletning.

Ret til at klage til tilsynsmyndigheden, art. 77 i databeskyttelsesforordningen

Hvis du mener, at vores behandling af dine oplysninger er i strid med den gældende databeskyttelseslovgivning, har du ret til at indgive en klage til en af de kompetente tilsynsmyndigheder eller den respektive tilsynsmyndighed i den medlemsstat, hvor du bor, arbejder eller hvor den påståede databeskyttelseskrænkelse finder sted.

Ret til at gøre indsigelse, art. 21 i databeskyttelsesforordningen

Som den registrerede har du ret til til enhver tid, at gøre indsigelse af grunde, der vedrører din særlige situation, mod behandling af dine personoplysninger, der udføres på grundlag af artikel 6, stk. 1, litra e) eller f), i databeskyttelsesforordningen; herunder profilering baseret på disse bestemmelser. I tilfælde af en sådan indsigelse vil vi ikke længere behandle personoplysningerne om dig, medmindre vi kan påvise vægtige legitime grunde til behandlingen, der går forud for dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder som registreret, eller behandlingen er nødvendig for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende, udøve eller forsvares.

Hvis vi behandler personoplysninger med henblik på direkte markedsføring, har du som registreret til enhver tid ret til, at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger til sådan markedsføring, herunder at gøre indsigelse mod profilering, i det omfang den vedrører direkte markedsføring.

Hvis du som den registrerede gør indsigelse mod behandling til direkte markedsføringsformål, behandler vi ikke længere de pågældende personoplysninger til disse formål.

Ændringer af vores databeskyttelseserklæring

Du læser version 6.0 af vores databeskyttelsespolitik, som senest blev opdateret i august 2021.


Du kan finde de tidligere udgaver af vores erklæring om databeskyttelse her: https://www.draeger.com/data-protection

Dräger kan ændre erklæringen om databeskyttelse når som helst, hvis...

  • ... vi lancerer nye produkter eller tjenester
  • ... vi ændrer vores internetprocedurer
  • ... internet- og it-sikkerhedsteknologien har udviklet sig
  • ... nye juridiske krav træder i kraft

Vi forbeholder os derfor ret til at ændre eller supplere vores erklæring om databeskyttelse efter behov. Den reviderede udgave vil blive offentliggjort her og gælder derefter for fremtidig brug af vores hjemmeside. Du bør tilgå erklæringen om databeskyttelse regelmæssigt for at undersøge den aktuelle status. Dette omfatter ikke en ændring af formålet, hvad angår brugen af data, der allerede er gemt.

Alle oplysninger på vores hjemmesider er blevet omhyggeligt kontrolleret. Men kan vi ikke garantere, at indholdet af vores hjemmesider altid er nøjagtigt, fuldstændigt og opdateret.