Dataskyddspolicy

Information om integritet

Dräger har som mål att värna om integritetsskyddet för alla vars personuppgifter behandlas av Dräger. Därför svarar vi i denna integritetspolicy på de viktigaste frågorna om typen, tillämpningsområdet och syftet med behandlingen av dina uppgifter.

Denna policy gäller för Drägers webbplatser och för alla företag som är anslutna till Dräger och som hänvisar till denna policy på sina webbplatser. Den gäller inte för Drägers webbplatser, erbjudanden och funktioner som hänvisar till sin egen integritetspolicy. 

Se vår leverantörsidentifikation för information om den personuppgiftsansvarige ("Dräger" eller "vi") enligt definitionen i dataskyddslagen (för användare från  Europeiska unionen: Artikel 4.7) i den allmänna dataskyddsförordningen). 

Oaktat ovanstående är det Dräger-företag som ansvarar för tillhandahållande av varor eller tjänster det Dräger-företag som är din avtalspartner för tillhandahållande av varor eller tjänster enligt definitionen i dataskyddslagen. Information om relevant Dräger-företag finns i villkoren för tillhandahållare av respektive varor eller tjänster.

Vem kan jag kontakta på Dräger om jag har frågor om dataskydd?

Kontakta gärna vårt dataskyddsombud för frågor om behandlingen av dina personuppgifter och för att begära information, korrigering eller radering via e-post: dataprivacy@draeger.com eller per post:

Drägerwerk AG &Co. KGaA
Group Data Protection Officer
Moislinger Allee 53-55
23558 Lübeck
Tyskland

Vilka uppgifter om mig behandlas av Dräger?

När du besöker vår webbplats behandlar vi personuppgifter som din webbläsare överför till vår server. Dessa uppgifter (så kallade loggfiler) är tekniskt nödvändiga för att visa vår webbplats och för att garantera stabilitet och säkerhet. I loggfilerna registreras följande uppgifter:

"Loggfiler registrerar följande uppgifter:

- IP-adress

- Datum och tid för begäran

- Förfrågningens adress (URL)

- Metainformation, t.ex. mängden data som returneras, tidsåtgång,

- Information om huvudet på begäran och svaret, t.ex. HTTP-status (t.ex. lyckad eller misslyckad), webbsida som begäran kommer från, användarinformation som anger webbläsare, operativsystem och versioner."""

Behandlingen grundar sig på art. 6 (1) lit. f) GDPR för att skydda vårt legitima intresse av en problemfri drift av vår webbplats.

Vi behandlar också personuppgifter som du frivilligt lämnar till oss som en del av ett avtal, en undersökning, vid behandlingen av en förfrågan från dig eller din registrering, eller när du loggar in. Du kan läsa mer i avsnittet ”För vilka syften använder Dräger mina uppgifter?

Använder Dräger cookies (även kallat kakor)?

För att göra vårt erbjudande så användarvänligt som möjligt använder vi, precis som många andra företag, även cookies och liknande teknik.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som din webbläsare skapar automatiskt och som lagras på din enhet (t.ex. bärbar dator) när du besöker vår webbplats. Information från varje tillfälle vid användning av specifik enhet lagras i cookien. Detta betyder dock inte att vi får direkt kunskap om din identitet. Användningen av cookies gör det enklare och smidigare för dig att kontinuerligt utnyttja våra erbjudanden. Vi använder exempelvis så kallade sessionscookies för att identifiera att du redan har besökt enskilda sidor på vår webbplats. Det gör att du exempelvis kan placera enskilda produkter som du hittar på vår webbplats i din kundkorg utan att behöva skapa ett kundkonto eller vara inloggad på ett sådant. Sessionscookies raderas automatiskt när du lämnar vår webbplats.

Vi använder dessutom så kallade tillfälliga cookies för att underlätta din användning. De lagras på din enhet under en viss tid. Så snart du besöker vår webbplats igen ser vi automatiskt att du redan har besökt oss tidigare samt vilka inmatningar och inställningar du har gjort, så att du slipper göra dem igen.

Utöver våra egna cookies använder vi även cookies från externa leverantörer för statistisk registrering av användningen av vår webbplats och för att utvärdera den i syfte att optimera vårt erbjudande till dig samt för att visa information och annonser som är anpassade för dig.  Med dessa cookies kan vi även identifiera att du redan har besökt vår webbplats när du besöker den igen. Dessa cookies raderas automatiskt inom en fastställd tidsperiod. Nedan förklarar vi mer detaljerat de individuella cookies från externa leverantörer som vi använder.

Vanligtvis raderas de tillfälliga cookies efter 30 dagar. Utöver våra egna cookies använder vi även cookies från tredjepartsleverantörer (så kallade tredjepartscookies) för att statistiskt registrera användningen av vår webbplats och för att utvärdera den i syfte att optimera vårt erbjudande till dig samt för att visa information och reklam som är skräddarsydd för dig. 

Cookie-inställningar

De flesta webbläsare accepterar cookies automatiskt. Du kan dock också ställa in din webbläsare så att inga cookies lagras på din enhet eller så att ett meddelande alltid visas innan en ny cookie skapas. Dessutom kan du själv bestämma vilka cookies som inte är "tekniskt nödvändiga" du vill acceptera och vilka du inte vill acceptera via länken Cookie-inställningar i sidfoten. 

Du kan ändra dessa inställningar när som helst och även inaktivera redan aktiva cookies genom att välja och avmarkera de enskilda cookiegrupperna, t.ex. "Funktionell", "Statistik" eller "Marknadsföring", och på så sätt återkalla det samtycke som du eventuellt har gett. På så sätt blir användningen av cookies transparent för dig. Observera dock att avaktivering av vissa cookie-grupper eller fullständig avaktivering av cookies kan innebära att du inte kan använda alla funktioner på vår webbplats utan begränsningar.

Rättslig grund för användningen av cookies

Behandlingen av personuppgifter som samlas in med hjälp av cookies, som är tekniskt nödvändiga för att tillhandahålla våra erbjudanden, sker på grundval av Art. 6 (1) f) GDPR för att skydda vårt legitima intresse av en problemfri tillhandahållande av våra erbjudanden på vår webbplats. I övrigt behandlar vi dina personuppgifter i samband med cookies (särskilt för att tillhandahålla vissa funktioner, för analys- och reklamsyften och i samband med de tredjepartsleverantörer som beskrivs nedan) endast om du har gett oss ditt förhandsgodkännande till detta i enlighet med Art. 6 (1) a) GDPR. Behandlingen sker för reklam, marknadsundersökningar och för att utforma vår webbplats så att den uppfyller dina behov.

Vilka verktyg använder Dräger för analys och marknadsföring?

När du besöker vår webbplats samlas information in om webbplatsens användning automatiskt. Denna information är viktig för Dräger, eftersom det är det enda sättet för oss att ta reda på vilket innehåll på våra webbplatser som är intressant för dig och på vilket sätt vi kan förbättra våra tjänster för dig i framtiden. För att göra det använder vi nedanstående verktyg.


Dräger använder följande verktyg för analys och marknadsföring:

Adobe Analytics

Den här webbplatsen använder webbanalystjänsten Adobe Analytics för att utvärdera besökarnas användning av webbplatsen. För analysen lagras cookies på din terminalenhet och information samlas in om den, som också lagras på servrar hos vår avtalsbiträde Adobe Systems Software Ireland Limited, beläget på 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park 0000 Dublin 24, Irland ("Adobe").

Den information som lagras på Adobes servrar kan inte direkt kopplas till en specifik person eftersom Adobe Analytics används med inställningarna "Före Geo-Lookup": Ersätt besökarens sista IP-oktett med 0" och "Obfuscate IP-Removed". Inställningen "Before Geo-Lookup: Replace visitor's last IP octet with 0" säkerställer att IP-adressen anonymiseras genom att den sista oktetten i IP-adressen ersätts med nollor före denna så kallade geolokalisering. Användarens ungefärliga plats läggs till i spårningspaketet som fortfarande innehåller den fullständiga IP-adressen för statistisk analys. Innan spårningspaketet lagras ersätts IP-adressen sedan med en enda fast IP-adress - detta kallas en generisk IP-adress - om inställningen "Obfuscate IP -Removed" är konfigurerad. Detta innebär att IP-adressen inte längre ingår i en lagrad post.

Vi använder Adobe Analytics i samband med dina personuppgifter endast om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i förväg. Ditt samtycke är också den rättsliga grunden för användningen av Adobe Analytics i enlighet med art. 6 (1) a) GDPR. Du kan själv besluta om inställningen av cookies enligt beskrivningen ovan i dina Cookie-inställningar på vår webbplats och i synnerhet avaktivera redan aktiva cookies från Adobe Analytics genom att avmarkera cookie-gruppen "Statistik" och därmed återkalla ditt samtycke. Dessutom kan du också avaktivera inställningen av cookies helt och hållet i dina webbläsarinställningar. Dina personuppgifter som samlas in i samband med Adobe kommer att raderas eller anonymiseras efter 24 månader.

Uppgifter som behandlas av Adobe Analytics regleras av Adobes sekretesspolicy. Läs mer om Adobe Analytics sekretesspolicy på https://www.adobe.com/de/privacy/policy.html

HubSpot

För våra marknadsföringsaktiviteter online använder vi HubSpot, en integrerad mjukvarulösning från HubSpot, Inc, 25 First Street, Cambridge, MA 02141 USA eller HubSpot European Office, Ground Floor, Two Dockland Central, Guild Street, Dublin 1, Irland ("HupSpot") som gör det möjligt för oss att täcka in ett stort antal aspekter, inklusive:

  • E-postmarknadsföring (nyhetsbrev, banners och automatiserade e-postmeddelanden, t.ex. för att tillhandahålla nedladdningar).
  • Publicering och rapportering i sociala medier.
  • Rapportering (t.ex. källor till trafik, åtkomst osv.).
  • Kontakthantering (t.ex. användarsegmentering och hantering av kundrelationer).
  • Landningssidor, bloggar och kontaktformulär.
  • Tjänster (livechatt, chattrobotar, biljettsystem, omröstningar, kunskapsdatabaser).

Dessutom använder vi HubSpot's spårningsverktyg för våra marknadsföringsaktiviteter online på vår webbplats med ditt samtycke. HubSpot använder cookies för att möjliggöra en analys av din användning av webbplatsen av oss. HubSpot utvärderar den insamlade informationen (t.ex. IP-adress, tidsstämpel, geografisk plats, typ av webbläsare, besökstid och besökta sidor) på våra vägnar så att vi kan skapa rapporter om besöket och de besökta sidorna. Information som samlas in av HubSpot och innehållet på vår webbplats lagras på servrar hos HubSpots tjänsteleverantörer. Den rättsliga grunden för behandlingen är ditt samtycke i enlighet med art. 6 (1) a) GDPR, som du när som helst kan återkalla genom att välja bort cookie-gruppen "Statistik" med verkan för framtiden. Cookies och de personuppgifter som samlas in i samband med HubSpot-spårningsverktyget kommer att raderas eller anonymiseras senast efter 13 månader. I den mån uppgifterna överförs till HubSpot Inc. i enskilda fall sker detta på grundval av EU:s modellklausuler enligt art. 46 (2) lit. d) GDPR, som HubSpot Inc. ansluter sig till.

För mer information om integritet, se HubSpot's dataskyddspolicy på https://legal.hubspot.com/de/privacy-policy, Cookiepolicy på https://legal.hubspot.com/de/cookie-policy och HubSpot's kunskapssidor på https://knowledge.hubspot.com/de/reports/what-cookies-does-hubspot-set-in-a-visitor-s-browser#cookies-from-third-party-systems.

Google-annonser

Vi använder också onlineannonseringsprogrammet Google Ads från Google LLC, Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA ("Google Ads") och konverteringsspårning för att mäta effektiviteten hos enskilda annonser, erbjudanden och funktioner. För detta ändamål sätts en cookie på din terminalutrustning så snart du klickar på en Google-annons. Denna cookie används inte för personlig identifiering, utan är avsedd att avgöra om du återvänder till webbplatsen med det specifika erbjudandet under cookiens giltighetstid på 30 dagar.

Varje Google Ads-kund får i allmänhet en annan cookie. Cookies kan därför inte spåras via webbplatsen för Google Ads-kunder. Den information som erhålls med hjälp av konverteringscookien används för att skapa konverteringsstatistik för Google Ads-kunder som har valt konverteringsspårning. Vi får reda på det totala antalet användare som klickade på en annons och omdirigerades till en webbplats som är märkt med en konverteringsspårningstagg. De uppgifter som samlas in på detta sätt överförs i allmänhet endast i anonymiserad form till Googles servrar i USA och lagras där. 

Vi använder Google Ads i samband med dina personuppgifter endast om du tidigare har gett oss ditt uttryckliga samtycke, vilket är den rättsliga grunden för användningen av Google AdWords i enlighet med art. 6 (1) a) GDPR. Du kan själv besluta om inställningen av cookies enligt ovan i dina cookieinställningar på vår webbplats och i synnerhet avaktivera tidigare aktiverade cookies genom att avmarkera cookiegruppen "Marknadsföring" och därmed återkalla ditt samtycke. Dessutom kan du avaktivera inställningen av cookies helt och hållet i inställningarna för din webbläsare. Dina personuppgifter som samlas in i samband med Google Ads raderas eller anonymiseras efter 1 månad (i förhållande till IP-adressen) eller 3 månader (i förhållande till cookieinformation).

Google Analytics (med anonymisering)

Den här webbplatsen använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google LLC, Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA ("Google Analytics"). Vi använder Google Analytics för att analysera och regelbundet förbättra användningen av vår webbplats. Den statistik som erhålls gör det möjligt för oss att förbättra vårt erbjudande och göra det mer intressant för dig som användare. Google Analytics använder metoder, såsom cookies, som möjliggör en analys av din användning av webbplatsen. Den information som genereras om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. Genom att aktivera IP-anonymisering på denna webbplats förkortas IP-adressen före överföringen inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater till avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs den fullständiga IP-adressen till en Google-server i USA och förkortas där. På våra vägnar kommer Google att använda den insamlade informationen för att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsens verksamhet och tillhandahålla andra tjänster som rör webbplatsens verksamhet till oss. Den anonymiserade IP-adress som överförs av din webbläsare som en del av Google Analytics kommer inte att slås samman med andra uppgifter som Google har.

Vi använder Google Analytics i samband med dina personuppgifter endast om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i förväg. Ditt samtycke är också den rättsliga grunden för användningen av Google Analytics i enlighet med art. 6 (1) a) GDPR. Du kan själv besluta om inställningen av cookies enligt ovan i dina cookieinställningar på vår webbplats och i synnerhet avaktivera tidigare aktiverade cookies genom att avmarkera cookiegruppen "Marknadsföring" och därmed återkalla ditt samtycke. Dessutom kan du också avaktivera inställningen av cookies helt och hållet i inställningarna för din webbläsare. Dina personuppgifter som samlas in i samband med Google Analytics raderas eller anonymiseras efter 14 månader.

Dessutom hittar du ytterligare information om inställnings- och invändningsmöjligheter samt om dataskydd hos Google i sin helhet i Googles allmänna dataskyddsdeklaration på https://policies.google.com/privacy.

Facebook Pixel, Facebook Custom Audiences och Facebook-Conversion

På våra webbplatser använder vi den så kallade "Facebook Pixel" från Facebook, som drivs av Facebook Inc. 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, eller Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Med hjälp av Facebook-pixeln kan Facebook fastställa besökare på våra webbplatser som en målgrupp för visning av annonser (så kallade Facebook-annonser). Följaktligen använder vi Facebook-pixeln för att visa Facebook-annonser som vi har placerat endast för de Facebook-användare som också har ett intresse för våra webbplatser eller som har vissa egenskaper (t.ex. intresse för vissa ämnen eller produkter som bestäms utifrån de besökta webbplatserna) som vi överför till Facebook (så kallade "anpassade målgrupper"). Med hjälp av Facebook-pixeln vill vi också säkerställa att våra Facebook-annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte har en trakasserande effekt. Med hjälp av Facebook-pixeln kan vi ytterligare spåra Facebook-annonsernas effektivitet för statistiska och marknadsundersökningsändamål genom att se om användarna omdirigerades till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook-annons (så kallad konvertering).

Vi använder Facebook-pixeln endast om du i förväg har gett oss ditt uttryckliga samtycke. Ditt samtycke är också den rättsliga grunden för användningen av Facebook-pixeln enligt art. 6 (1) a) GDPR. Du kan själv besluta om inställningen av cookies enligt ovan i dina cookieinställningar på vår webbplats och i synnerhet avaktivera tidigare aktiverade cookies genom att avmarkera cookiegruppen "Marknadsföring" och därmed återkalla ditt samtycke. Dessutom kan du också avaktivera inställningen av cookies helt och hållet i webbläsarens inställningar. Dina personuppgifter som samlas in i samband med Facebook Pixel raderas eller anonymiseras efter 14 månader.

Dessutom hittar du ytterligare information om inställnings- och invändningsmöjligheter samt om dataskydd hos Google i sin helhet i Googles allmänna dataskyddsdeklaration på https://policies.google.com/privacy.

LinkedIn (Insights-tagg)

Dessutom använder vi så kallad konverteringsspårning med LinkedIn Insights Tag, ett verktyg från LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland, på vår webbplats. För detta ändamål integreras LinkedIn Insight Tag på våra sidor och en cookie sätts på din slutenhet av LinkedIn. Detta informerar LinkedIn om att du har besökt våra webbsidor, varvid även din IP-adress samlas in. Dessutom lagras tidsstämplar och händelser som t.ex. sidvisningar. Detta gör det möjligt för oss att statistiskt utvärdera användningen av vår webbplats för att ständigt optimera den. Vi får till exempel veta genom vilken LinkedIn-annons eller interaktion på LinkedIn du kom till vår webbplats. Detta gör det möjligt för oss att bättre styra visningen av vår reklam.

Vi använder insights-taggarna endast om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i förväg. Ditt samtycke är också den rättsliga grunden för användningen i enlighet med art. 6 (1) lit. a) GDPR. Du kan själv besluta om inställningen av cookies enligt ovan i dina cookieinställningar på vår webbplats och i synnerhet avaktivera tidigare aktiverade cookies genom att avmarkera cookiegruppen "Marknadsföring" och därmed återkalla ditt samtycke. Dessutom kan du också avaktivera inställningen av cookies helt och hållet i webbläsarens inställningar. Dina personuppgifter som samlas in i samband med LinkedIn Insights-tagget raderas eller anonymiseras efter 90 dagar.

Mer information om konverteringsspårning finns på https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/a420536/linkedin-conversion-trackingubersicht. Observera att uppgifterna kan lagras och behandlas av LinkedIn så att en koppling till respektive användarprofil är möjlig och LinkedIn kan använda uppgifterna för sina egna annonseringsändamål. För mer information, se LinkedIns sekretesspolicy på https://de.linkedin.com/legal/privacy-policy?. Du kan förhindra LinkedIns analys av ditt användningsbeteende samt visning av intressebaserade rekommendationer via https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

I vilka syften använder Dräger mina uppgifter?

Vi samlar enbart in och behandlar data i sådana syften som är definierade på förhand. Dessa syften kan vara tekniska nödvändigheter, avtalsbestämmelser eller uttryckliga användarförfrågningar. Dessutom använder vi bara dina uppgifter om du på förhand har gett ditt samtycke till att vi gör det. Vissa av våra onlinetjänster, till exempel vår ansökningsportal, är bara tillgängliga för registrerade användare som har loggat in som sådana. Denna registrering används för att hantera din möjlighet att komma åt och använda respektive funktioner. Vi kommer att fråga efter de personuppgifter som samlas in och lagras när du loggar in som en del av den aktuella onlinetjänsten.

Läs mer nedan eller se användarvillkoren för respektive onlinetjänst för att få mer information om lagring, behandling och syfte med att samla in dina uppgifter.

Dräger samlar in dina uppgifter i följande syften

Ansökningshantering

Följande avsnitt gäller bearbetning av dina ansökningsrelaterade uppgifter på vår karriärwebbplats.

Är du intresserad av att anmäla dig som sökande på Drägers karriärwebbplats? Då måste du först skapa ett användarkonto. Ett användarkonto består av åtminstone följande information:

  • förnamn
  • efternamn
  • e-postadress och telefonnummer
  • användarnamn
  • lösenord.

Vi är ålagda att registrera uppgifter om ditt användarkonto. Vi behåller de registrerade uppgifterna i sex månader. Därefter blir du på nytt ombedd att samtycka till databehandlingen. Ditt konto kommer sedan att finnas kvar i ytterligare sex månader efter att du har lämnat ditt samtycke. Om lagringsperioden för ditt konto är på väg mot sitt slut och du fortfarande är mitt i en pågående arbetsansökan hos Dräger, förlängs lagringsperioden tills ansökningsprocessen är slutförd.

Ansökningsrelaterade uppgifter

Vi sparar information som du lämnar till oss via karriärwebbplatsen som en del av din ansökan tillsammans med ditt namn i upp till tre månader efter det att ansökningsprocessen är avslutad. Därefter sparas endast resultaten i anonymiserad form för statistisk utvärdering. Det går därför inte att dra några slutsatser om dig personligen baserat på dessa statistiska uppgifter.

Identifiering av sökande som fått avslag

Ledde inte din ansökan om en tjänst hos Dräger till att du blev anställd? I detta fall kommer vi att spara ett dataset för att kunna identifiera dig, om du söker till samma tjänst hos Dräger igen. Detta dataset kommer dock inte att innehålla alla dina yrkesmeriter.

Identifieringsdatasetet innehåller följande information:

  • efternamn
  • förnamn
  • födelsedatum
  • e-postadress
  • sökandens nummer.

Identifieringsdatasetet raderas permanent senast tre månader efter att ansökningsprocessen har avslutats.

Ansökan hos flera koncernföretag på samma gång

Har du sökt till flera tjänster på olika Dräger-företag samtidigt? Om så är fallet kan de olika HR-avdelningarna som du har skickat din ansökan till direkt informeras om att du samtidigt har lämnat in flera ansökningar.

Åtkomst till uppgifter om sökande

Har du sökt en specifik tjänst (direktansökan)? Då görs dina uppgifter tillgängliga för avdelningen som lagt ut tjänsten samt för relevant HR-avdelning.

Talangpool

Om du samtycker, placerar vi dina ansökningsuppgifter i en talangpool under sex månader. I denna talangpool lagrar vi dina kontakt- och ansökningsuppgifter för att hitta kandidater som kan vara lämpliga för lediga tjänster. Vi kontaktar dig i sådana fall.

Säkerhet vid hantering av personuppgifter

Dina uppgifter krypteras automatiskt under överföringen. Vi använder alltid den senaste tekniken för att säkra dina uppgifter.

Onlinetest för praktikanter (Tyskland)

För att bedöma din lämplighet som en del av vår ansökningsprocess för praktikanter behandlar Dräger följande personuppgifter om de sökande som en del av ett onlinetest:

  • typiska personuppgifter (t.ex. för- och efternamn, adress, födelsedatum)
  • kommunikationsuppgifter (t.ex. e-postadress och telefonnummer)
  • uppgifter om personliga egenskaper och kognitiv förmåga baserat på svaren som ges under onlinetestet.

Dessa uppgifter raderas efter avslutad ansökningsprocess. Ovannämnda tidsgränser för radering av uppgifter gäller även den sökandes användarkonto.

För användare inom Europeiska unionen utgörs den rättsliga grunden för behandling av dessa uppgifter av följande samtyckesförklaring som lämnas av dig i den mening som avses i artikel 6 (1) (a) i GDPR:

Behandling av personuppgifter: Ja, jag samtycker till att Dräger behandlar mina personuppgifter för att behandla min ansökan i enlighet med dataskyddsförklaringen.

Marknadsföring via e-post

Har du anmält dig till något av våra nyhetsbrev eller angett att du är intresserad av information från Dräger i ett annat sammanhang (t.ex. när du fyllde i ett kontaktformulär)? Om så är fallet kan vi komma att använda din e-postadress för att skicka information till dig (t.ex. inbjudningar till evenemang, webbseminarier eller produktinformation) baserat på dina intressen. Du kan när som helst invända mot användningen av dina uppgifter, om du inte längre är intresserad av vår information. För att göra det klickar du bara på länken ”Avbryt” i respektive nyhetsbrev.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är din samtyckesförklaring enligt artikel 6.1 a i GDPR.

Kontakt med dig

Har du använt något av våra kontaktformulär för att begära information om produkter och tjänster från Dräger? I allmänhet använder vi de uppgifter som du anger i formuläret för att behandla din begäran. Du kan också lämna ett separat samtycke innan du skickar in din kontaktbegäran om du även är intresserad av ytterligare information, till exempel inbjudningar till evenemang, webbseminarier eller produktinformation.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är ditt samtycke enligt artikel 6.1 b i GDPR.

Tillhandahållande av varor eller tjänster

När du beställer varor eller tjänster från Dräger använder vi de personliga uppgifter som du anger för att behandla din beställning eller leverera varorna. Vi kan också använda de personuppgifter som du angav för att genomföra nödvändiga åtgärder innan kontraktet slutförs, svara på dina frågor, skicka frakt- och faktureringsinformation samt behandla eller tillhandahålla kundåterkoppling och support.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är fullgörandet av ett avtal eller det planerade ingåendet av ett avtal i den mening som avses i artikel 6.1 b i GDPR.

För teknisk behandling av dina personuppgifter använder Dräger externa tjänsteleverantörer och underentreprenörer för att tillhandahålla varor eller tjänster. De omfattar, exempelvis, operatörer av eLearning-plattformar och webbutiker. Du hittar mer detaljerad information i relevanta användningsvillkor eller allmänna villkor.

Beroende på vilken betalningstjänst du väljer i beställningsprocessen överför vi de betalningsuppgifter som samlats in i detta syfte till de betalningsleverantörer vi anlitar eller till den valda betalningstjänsten för betalningsbehandling. I vissa fall kan de valda betalningsleverantörerna även samla in dessa uppgifter från dig om du öppnar ett konto där. Du måste i sådana fall logga in på betalningsleverantören med dina åtkomstuppgifter under beställningsprocessen. I detta avseende gäller dataskyddsdeklarationen för respektive betalningsleverantör.

Undersökningar om kundnöjdhet

Har du nyligen köpt en Dräger-produkt, skickat in en reparation eller gjort en begäran om service? Vi vill mycket gärna få reda på om du var nöjd med den service du fick och om vi kan göra någonting annorlunda i framtiden. Därför använder vi de kontaktuppgifter som har lämnats i detta sammanhang för att kontakta en slumpmässigt utvald grupp kunder efter att vi har interagerat med dem. Vid kontakt med kunder kan Dräger ibland använda externa leverantörer som relevanta dataskyddsavtal har ingåtts med.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är vårt legitima intresse enligt artikel 6.1 f i GDPR.  Vårt berättigade intresse härrör från följande syften med datainsamlingen: att bestämma nöjdheten hos nuvarande Dräger-kunder efter ett inköp eller en reparation av en Dräger-produkt. Eftersom du redan är Dräger-kund förutsätter vi att du samtycker till att vi kontaktar dig för att ta reda på om du är nöjd med oss.

Optimering av webbplatsen

Vårt mål är att fortsätta göra vår hemsida bättre för dig. Av det skälet använder vi olika verktyg för webbanalys som ger svar på specifika frågor, t.ex. följande: Vilka av våra sidor har du besökt? Vilka länkar har du klickat på? En lista över dessa verktyg finns i avsnittet ”Vilka verktyg använder Dräger för analys och marknadsföring?”

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 (1) f) GDPR. Vårt berättigade intresse härrör från följande syften med datainsamlingen: att säkerställa en smidig anslutning, säkerställa användningen av vår webbplats och/eller applikation samt analys av systemets säkerhet och stabilitet.

Delar Dräger mina uppgifter med andra?

Dräger förbehåller sig rätten att vidarebefordra de uppgifter du skickar till oss till våra dotterbolag och specialiserade återförsäljare över hela världen. Vi vidarebefordrar dock bara uppgifterna om det är nödvändigt för att behandla dina uppgifter för det avsedda ändamålet.

Dräger använder ibland externa tjänsteleverantörer för den tekniska behandlingen av dina uppgifter. Vi kan överföra och behandla dina uppgifter utanför landet där du bor eller i något av de länder där Dräger, dess dotterbolag, specialiserade återförsäljare eller tjänsteleverantörer och leverantörer är verksamma. Sådana företag kan vara baserade utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Det finns kontraktsmässiga skyldigheter att följa bestämmelserna i dataskyddsförordningen både inom företaget och i våra kontakter med våra specialiståterförsäljare, tjänsteleverantörer och leverantörer.

Överförs uppgifter till länder utanför EU eller EES?

I princip sker vår behandling av personuppgifter uteslutande inom EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

I enskilda fall kan det dock vara nödvändigt för oss att överföra information till mottagare i så kallade "tredje länder". Med "tredje land" avses länder utanför Europeiska unionen eller avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet där man inte utan vidare kan anta att nivån på dataskyddet är jämförbar med den i Europeiska unionen. Om den information som överförs också innehåller personuppgifter, kommer vi före överföringen att se till att den nödvändiga adekvata nivån på dataskyddet garanteras i respektive tredje land eller hos mottagaren i tredje land. Detta kan i synnerhet bero på ett så kallat "beslut om adekvat skyddsnivå" från Europeiska kommissionen, som fastställer en adekvat nivå av uppgiftsskydd för ett visst tredjeland som helhet. Alternativt kan vi också basera dataöverföringen på de så kallade EU:s standardavtalsklausuler som överenskommits med mottagaren eller på en samtyckesförklaring som du lämnat i enlighet med detta.

På begäran ger vi dig gärna ytterligare information om lämpliga och adekvata skyddsåtgärder för efterlevnad av en adekvat nivå av dataskydd. Mer information om EU:s så kallade standardavtalsklausuler finns på https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en och information om besluten om adekvat skyddsnivå finns på https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

Hur länge lagras personuppgifter?

I princip lagrar vi personuppgifter så länge som detta är nödvändigt för ändamålet med behandlingen eller vi har ett legitimt intresse av denna lagring och dina intressen av att inte fortsätta lagringen eller behandlingen inte väger tyngre. Detta innebär att vi i allmänhet endast lagrar dina uppgifter så länge som det är nödvändigt för att tillhandahålla vår webbplats och tillhörande tjänster, eller om vi är juridiskt skyldiga att lagra dessa uppgifter. Vi raderar också personuppgifter utan någon åtgärd från respektive registrerad person så snart de inte längre behövs för behandlingsändamålet eller lagringen på annat sätt är juridiskt otillåtlig.

"Som regel:

- Uppgifterna raderas eller anonymiseras efter den tidsperiod som anges ovan för respektive databehandling eller webbplatsfunktion som beskrivs närmare.

- Uppgifter som behandlas i samband med en affärsrelation (särskilt i samband med produkter som beställts från oss) raderas efter det att de lagstadgade lagringsperioderna har löpt ut.

- de uppgifter som behandlas i samband med kundkontot kommer att raderas när respektive kundkonto har raderats, såvida inte ytterligare lagring krävs för att uppfylla lagstadgade eller avtalsenliga lagringsperioder i samband med respektive affärsförhållande."

De personuppgifter som vi måste lagra för att uppfylla lagringsskyldigheter kommer att lagras till slutet av respektive lagringsskyldighet. I den mån vi lagrar personuppgifter uteslutande för att uppfylla lagringsskyldigheter är behandlingen i detta avseende generellt begränsad så att den endast kan nås om detta är nödvändigt med hänsyn till syftet med lagringsskyldigheten.


Hur länge lagras personuppgifter?

I princip lagrar vi personuppgifter så länge som detta är nödvändigt för ändamålet med behandlingen eller vi har ett legitimt intresse av denna lagring och dina intressen av att inte fortsätta lagringen eller behandlingen inte väger tyngre. Detta innebär att vi i allmänhet endast lagrar dina uppgifter så länge som det är nödvändigt för att tillhandahålla vår webbplats och tillhörande tjänster, eller om vi är juridiskt skyldiga att lagra dessa uppgifter. Vi raderar också personuppgifter utan någon åtgärd från respektive registrerad person så snart de inte längre behövs för behandlingsändamålet eller lagringen på annat sätt är juridiskt otillåtlig.

"Som regel:

- Uppgifterna raderas eller anonymiseras efter den tidsperiod som anges ovan för respektive databehandling eller webbplatsfunktion som beskrivs närmare.

- Uppgifter som behandlas i samband med en affärsrelation (särskilt i samband med produkter som beställts från oss) raderas efter det att de lagstadgade lagringsperioderna har löpt ut.

- de uppgifter som behandlas i samband med kundkontot kommer att raderas när respektive kundkonto har raderats, såvida inte ytterligare lagring krävs för att uppfylla lagstadgade eller avtalsenliga lagringsperioder i samband med respektive affärsförhållande."

De personuppgifter som vi måste lagra för att uppfylla lagringsskyldigheter kommer att lagras till slutet av respektive lagringsskyldighet. I den mån vi lagrar personuppgifter uteslutande för att uppfylla lagringsskyldigheter är behandlingen i detta avseende generellt begränsad så att den endast kan nås om detta är nödvändigt med hänsyn till syftet med lagringsskyldigheten.

Vilka insticksprogram och kanaler för sociala medier använder Dräger?

I tillägg till webbplatsen har Dräger även onlinenärvaro i sociala nätverk och på sociala plattformar. På detta sätt kommunicerar vi med våra aktiva kunder, intresserade parter och webbesökare (användare). Användaruppgifter kan även behandlas utanför Europeiska unionen. Det kan finnas risker för användarna på grund av att tillämpningen av deras rättigheter försvåras. Användaruppgifter behandlas ofta i marknadsförings- och annonseringssyfte och kan användas för att skapa användarprofiler som bygger på användarbeteende och de intressen som uppstår till följd av dem. Baserat på dessa användarprofiler kan annonser placeras på och utanför plattformarna, som är avsedda att motsvara användarnas intressen. Användarprofilerna lagrar även data separat från enheterna som användarna utnyttjar.

Behandlingen av användarnas personuppgifter, t.ex. vid kommunikation på sociala medier, grundar sig på vårt legitima intresse av att effektivt informera användare och kommunicera med användare i enlighet med art. 6 (1) f) GDPR.  Om innehåll från respektive leverantörer av plattformarna integreras på våra webbplatser är den rättsliga grunden för behandlingen Art. 6 (1) a) GDPR. Vänligen informera dig om den fortsatta presentationen av respektive behandling och invändningsmöjligheterna och bekanta dig med informationen om leverantörerna som länkas nedan.

Instagram

Instagram är en audiovisuell plattform för sociala medier som gör det möjligt för användare att dela foton och videor och vidarebefordra sådana uppgifter på andra sociala nätverk ("Instagram"). 

Den rättsliga grunden för detta är Art. 6 (1) a) GDPR.

"Våra webbplatser innehåller också länkar till vårt Instagramkonto så att du kan följa oss på Instagram.

Ytterligare information om dataskydd och dina rättigheter och inställningsmöjligheter i detta avseende finns i Instagrams integritetspolicy på https://help.instagram.com/155833707900388/."

YouTube

Vi har bäddat in videor från YouTube-videotjänsten för YouTube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA, ett dotterbolag till Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA, på vår webbplats, varvid videotjänsterna tillhandahålls inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Schweiz av europeiska Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland ("YouTube").

Vi använder enbart de inbäddade YouTube-videorna i så kallade utökat dataskyddsläge.  Detta betyder att YouTube inte lagrar cookies för användare som enbart besöker webbplatsen med den inbäddade YouTube-videon och inte klickar på videon för att starta uppspelningen av YouTube-videon. Om du klickar på den inbäddade YouTube-videospelaren på vår webbplats kan YouTube lagra cookies på din enhet och ta emot personuppgifter från dig. Om du är inloggad på YouTube samtidigt kan YouTube tilldela ditt YouTube-konto insamlade data.

Om du inte önskar detta ska du inte använda funktionen eller starta YouTube-videorna.

Behandlingen av personuppgifter som samlas in i samband med användningen av YouTube grundar sig på Art. 6 (1) a) GDPR på grund av den förklaring om samtycke som du har gett för att spela upp respektive video. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande för framtida bruk.

Mer information om YouTube finns på https://www.youtube.com/yt/about/de/. Information om databehandling och anteckningar om dataskydd på YouTube finns i Googles allmänna dataskyddsinformation https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de.

Slideshare

Vi använder även Slideshare på vissa Dräger-webbplatser för att visa våra egna presentationer. Slideshare är en tjänst som drivs av LinkedIn för att dela information som presentationer. Personuppgifter om dig överförs till slideshare.com, Google Analytics och comScore så snart du startar en av våra presentationer. För att skydda dig har vi bäddat in Slideshare med en dubbelklicklösning som kräver att du ger ditt uttryckliga samtycke innan du använder Slideshare. Vidare sparas en cookie-fil på din dator och dina uppgifter överförs till USA och lagras där. Dräger har ingen kontroll över denna process och ingen kännedom om datainsamlingens omfattning, syfte eller hur länge dessa tjänster lagrar uppgifterna. comScore använder dina uppgifter för att skapa användarprofiler för marknadsföringsändamål, marknadsundersökningar och behovsbaserad design av webbplatser för att kunna erbjuda behovsbaserad annonsering. Kontakta comScore direkt om du vill utöva din rätt att invända mot denna användning.

Mer information om LinkedIns och comScores insamling av data (syfte, omfattning, vidarebehandling och användning) samt dina rättigheter i detta avseende och de inställningar du kan göra för att skydda din personliga integritet finns i följande sekretesspolicyer:

LinkedIn: LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland, https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

comScore: comScore, 11950 Democracy Drive, Suite 600, Reston, VA 20190, USA, https://www.comscore.com/About_comScore/Privacy_Policy

Vilka rättigheter har jag som registrerad?

"Som person som berörs av databehandling enligt artikel 4 nr 1 i GDPR har du olika rättigheter gentemot oss, som vi vill informera dig mer ingående om nedan. Du kan också hitta detaljer om detta direkt i artiklarna 15-21 i GDPR.

För att utöva dessa rättigheter kan du helt enkelt kontakta vårt dataskyddsombud för koncernen, vars kontaktuppgifter anges ovan, eller på ett bekvämt sätt använda de tekniska medel som vi tillhandahåller (t.ex. cookie-inställningarna för att hantera eller återkalla samtycke som ges via detta)."

Rätt till tillgång, art. 15 GDPR

Du har rätt att få information från oss om huruvida och vilka uppgifter vi behandlar om dig. Detta inkluderar bland annat information om hur länge och i vilket syfte vi behandlar uppgifterna, varifrån de kommer och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare vi vidarebefordrar dem. Dessutom kan vi ge dig en kopia av dessa uppgifter.

Juridisk rätt till rättelse, art. 16 GDPR

Som registrerad har du rätt att begära att vi utan dröjsmål rättar uppgifter om dig som inte är eller inte längre är korrekta. Dessutom kan du begära att vi kompletterar dina ofullständiga personuppgifter. Om det krävs enligt lag kommer vi också att informera tredje parter om denna rättelse om vi har lämnat ut dina uppgifter till dem.

Rätt till radering (så kallad "right to be forgottend"), art. 17 GDPR

Som registrerad har du rätt att begära att vi raderar dina personuppgifter utan dröjsmål om något av följande skäl föreligger:

"- Dina uppgifter är inte längre nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in eller på annat sätt behandlades, eller syftet har uppnåtts;

- Du återkallar ditt samtycke och det finns ingen annan rättslig grund för behandlingen;

- Du invänder mot behandlingen och det finns inga mer omfattande legitima skäl för behandlingen; vid användning av personuppgifter för direktmarknadsföring räcker det med en enda invändning från dig mot behandlingen;

- Dina personuppgifter har behandlats olagligt;

- raderingen av dina personuppgifter är nödvändig för att uppfylla en rättslig förpliktelse enligt unionsrätten eller medlemsstaternas lagstiftning som vi är föremål för."

Observera att din rätt till radering kan begränsas av rättsliga bestämmelser. Dessa inkluderar särskilt de begränsningar som anges i artikel 17 i GDPR.

Rätt till begränsning av behandling (blockering), art. 18 GDPR

Som registrerad har du också rätt att begära att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter om något av följande villkor är uppfyllda:

"- Du bestrider att dina personuppgifter är korrekta under en tidsperiod som är tillräcklig för att vi ska kunna kontrollera att personuppgifterna är korrekta;

- Behandlingen är olaglig och du motsätter dig att personuppgifterna raderas och begär i stället att användningen av dina personuppgifter begränsas;

- Vi behöver inte längre dina personuppgifter för behandlingens syfte, men du behöver dem för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

- Du har invänt mot behandlingen så länge som det ännu inte har fastställts om våra legitima skäl väger tyngre än dina."

Om du har fått en begränsning av behandlingen i enlighet med ovanstående lista kommer vi att informera dig innan begränsningen upphävs.

Rätt att återkalla samtycken, art. 7 (3) GDPR

Du kan när som helst återkalla ett samtycke som du gett oss med verkan för framtiden. Denna återkallelse kan ske i form av ett informellt meddelande till ovanstående kontaktadresser eller via de tekniska medel som vi tillhandahåller för detta ändamål. Om du återkallar ditt samtycke påverkas inte lagligheten av den databehandling som utförts fram till dess.

Rätt till dataportabilitet, art. 20 GDPR

Som registrerad har du rätt att få de personuppgifter om dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och att överföra dessa uppgifter till andra. Detaljer och begränsningar finns i art. 20 GDPR. Utövandet av denna rättighet påverkar inte din rätt till radering.

Rätt att klaga till tillsynsmyndigheten, art. 77 GDPR

Om du anser att vår behandling av dina uppgifter strider mot tillämplig dataskyddslagstiftning har du rätt att lämna in ett klagomål till en av de behöriga tillsynsmyndigheterna eller till respektive tillsynsmyndighet i den medlemsstat där du är bosatt, arbetar eller där den påstådda kränkningen av dataskyddet har ägt rum.

Rätt att invända, art. 21 GDPR

Som registrerad har du rätt att när som helst, av skäl som rör din särskilda situation, göra invändningar mot behandling av personuppgifter om dig som utförs på grundval av artikel 6.1 e eller f i GDPR; detta gäller även profilering som grundar sig på dessa bestämmelser. Vid en sådan invändning kommer vi inte längre att behandla personuppgifterna om dig, såvida vi inte kan visa på tvingande legitima skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter som registrerad, eller för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

Om vi behandlar personuppgifter för direkt marknadsföring har du som registrerad person rätt att när som helst invända mot behandling av personuppgifter om dig för sådan marknadsföring; detta gäller även profilering i den mån den är relaterad till sådan direkt marknadsföring.

Om du som registrerad motsätter dig behandling för direkt marknadsföring kommer vi inte längre att behandla de berörda personuppgifterna för dessa ändamål.

Ändringar i vår dataskyddspolicy

Du läser version 6.0 av vår dataskyddspolicy, senast uppdaterad i augusti 2021.

De tidigare versionerna av vår dataskyddspolicy finns här: https://www.draeger.com/data-protection

Dräger kan när som helst ändra dataskyddspolicyn om:

  • vi lanserar nya produkter eller tjänster
  • internetprocedurerna förändras
  • internet- och IT-säkerhetstekniken utvecklas
  • nya juridiska krav träder i kraft. 

Därför förbehåller vi oss rätten att ändra eller komplettera vår dataskyddspolicy efter behov och när det behövs. Den reviderade versionen publiceras här och gäller då den framtida användningen av vår webbplats. Läs dataskyddspolicyn regelbundet för att hålla dig informerad om aktuell status. Detta inkluderar inte en ändring av syftet för användningen av uppgifter som redan finns lagrade.

All information på våra webbplatser har kontrollerats mycket omsorgsfullt. Vi kan dock inte garantera att innehållet på våra webbplatser alltid är korrekt, fullständigt och uppdaterat.